Een dag minder werken, net zo productief zijn

De productiviteit ging omlaag, maar mensen voelden zich stukken beter. 

Dat was de conclusie een paar jaar geleden na een proef in IJsland om mensen niet vijf maar vier dagen in de week te laten werken.

Nu wordt er een soortgelijke pilot gedaan in Engeland: 3,300 werknemers van 70 bedrijven doen eraan mee. Tachtig procent werken, en 100 procent productief zijn.

De eerste geluiden zijn positief volgens CNN Business. Een bedrijf heeft ingesteld dat vergaderingen niet langer dan 5 minuten mogen duren, en gesprekken met klanten niet langer dan 30 minuten. Een ander bedrijf introduceerde ‘deep work’: in twee blokken van twee uur werk je ongestoord  – zonder ook emails te bekijken bijvoorbeeld.

Ik geloof er helemaal in dat 5 dagen 8 uur werken helemaal niet het beste is voor heel veel mensen. We doen het maar omdat iemand het ooit heeft bedacht. 

En ondertussen ben ik zelf wel vijf dagen in de week op mijn eigen werkplek, al deel ik mijn tijd wel zelf in. Zo begin ik zelden voor 10 uur :-).

Maar ik denk er nu toch over om mijn eigen pilot te beginnen. Ik geloof namelijk echt en allang dat meer tijd voor jezelf je uiteindelijk veel meer dan dat oplevert.

Jij? Hoe productief ben jij?

  • Doe jij wat je echt wilt?
  • Geeft dat wat je doet je vervulling en voldoening?
  • Heb jij het succes dat je voor ogen had, toen je begon met ondernemen?
  • Heb je het gevoel dat al je talenten volledig worden benut?
  • Vind je dat alles en iedereen zo op elkaar lijkt en voel jij je ANDERS maar komt dat nog niet echt tot uiting?
  • Weet je dat er nog veel meer in je zit dan er nu uitkomt?

Dan is mijn nieuwe Powerprogramma Joy First wellicht iets voor jou. Samen zoeken we naar jouw purpose, naar jouw onderscheidende plek in de markt. De plek waar werken niet als werken voelt, maar als spelen. Waar jij anderen echt kunt helpen.

We maken een geweldig mooi programma, jouw eigen unieke signature methode.

Boek hier je call, dan bespreken we jouw verlangens, je talenten, wat jij werkelijk wil en welk perspectief ik voor jou zie.