Over mij

Hoi, ik ben Janet van Dijk

Gecertificeerd senior coach en high end businesscoach. 

De reis

Heel lang (27 jaar!) heb ik in vaste dienst gewerkt als journalist en leidinggevende van redacties bij regionale dagbladen. Een superleuke baan, maar op een dag dacht ik: ik wil nog iets anders, al wist ik eigenlijk niet precies wat. Voordat ik kinderen kreeg heb ik veel gereisd – en twee jaar op 8 minuten skaten van Central Park gewoond – maar op de dag dat ik mijn baan bij de krant opzegde begon de reis van mijn leven. Een super mooie en heel leerzame, maar soms ook best lastige reis naar de plek waar ik wil zijn: hier.

De bestemming

Ik gun het jou ook om je doel te bereiken. Om de vicieuze cirkel te doorbreken en te komen waar je wilt zijn. Op een plek waar je durft te laten zien wie je bent, waar je je niet langer klein laat houden, door niemand niet. Waar je ánders durft te zijn - namelijk jezelf.

Ik hou van ontregelen.

We doen heel vaak dingen omdat iemand dat ooit heeft bedacht. Of omdat iemand ze ooit tegen ons heeft gezegd. Omdat we het zo geleerd hebben, of omdat iedereen het zo doet.

Ik hou van ontregelen: klopt het wat ik denk, moet ik dat wel doen, kan het ook anders? Omdat ik geloof dat je verder komt als je anders kijkt, anders denkt en anders doet.

Over ontregelen heb ik ook een theatrale lezing gemaakt: De Grote Ontregelshow. Organisaties en bedrijven kunnen mij boeken via de Speakers Academy of via sprekersbureau Athenas. Voor lezingen op kleinere schaal kun je contact met mij opnemen. 

Methoden en technieken

In mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken, die ik heb geleerd in gecertificeerde (senior-)coachopleidingen bij NONONS in Amsterdam, in het High End Businesscoach Certificatieprogramma van Laura Babeliowsky en via de ENRICH-methode met NLP en Human Design van Tiffany Purdy. 

En dit ben ik ook

55 jaar – gelukkig met mijn twee dochters van 16 en 18 en met mijn kersverse echtgenoot – schrijver van twee boeken - eindredacteur van meerdere boeken - erg geïnteresseerd in mensen en in de beweegredenen van mensen – lekker eten – gezelligheid – wijn – op vakantie – non-fictie boeken lezen – Jackman, Maine – New York – de Verenigde Staten van Amerika – Cristiano Ronaldo - Mad Men – schrijven – lente, zomer, zon – podcast De Grote Ontregelshow - ideeën verzinnen – plannen maken – mooie zinnen - 3-5 emotional projector - strategisch denken - communicatie - actie - leren.

Opleidingen

  • High End Businesscoach Certificatieprogramma Laura Babeliowsky
  • Opleiding Coach Expert NONONS Amsterdam
  • Opleiding Coach Intensive NONONS Amsterdam
  • Certificering Enrich-methode (Human Design&NLP)
  • Lezing- en supervisietraject bij sprekerscoach Lisa Portengen
  • Training Geweldloze Communicatie Ai-opener
  • Masterclasses Voice Dialogue en Coachen met Geweldloze Communicatie
  • Psychologie Open Universiteit (bijna propedeuse)
  • Basis Management Opleiding Telegraaf Media Groep
  • School voor de Journalistiek

Dit was ik

Journalist en leidinggevende bij de regionale kranten van Hollandmediacombinatie (nu Mediahuis). Freelance journalist in New York voor Nederlandse kranten, bladen, tv- en radioprogramma’s. Schrijver van twee boeken: O.J. Simpson, het proces van de eeuw (1995, met Meindert van der Kaaij) en ikvinylyv – het geheim van onvolmaakt gelukkige ouders (2014).

Wil je weten wat Beter Coachen

 jou kan brengen?

Boek hier een vrijblijvende call