Hoe lang duren jouw coachgesprekken?

Mijn coachgesprekken duren een uur. Daar is over nagedacht 🙂

Zo is er de tijd om de diepte in te gaan, of een oefening te doen die wat meer tijd kost, mocht dat nodig zijn. En mijn klanten zijn allemaal leuk 🙂

Is het het beste wat je kunt doen?

Dat is weer een andere vraag. Langere calls kunnen ook onnodig lang duren. Als je klant een heel groot inzicht krijgt, hoef je niet per se verder te gaan. Of het gaat (te) vaak over zaken die niets met de coaching te maken hebben.

Groepscalls

Er zijn zoals je ongetwijfeld weet zijn er ook coaches bij wie je in groepscalls per persoon tien minuten de tijd krijgt voor een vraag. En die geloven er helemaal in dat dat het beste is voor henzelf en voor hun klanten. Omdat je dan heel snel tot de kern komt.

Ik ken een coach die 15 minuten calls tussendoor biedt. Haar klanten zijn daar erg mee geholpen, zegt ze.

Voxer

Zelf ben ik groot fan van tussentijdse Voxer-coaching, waarbij klanten altijd vragen kunnen stellen.

En zo zijn er nog veel meer varianten mogelijk.

Bewuste keuze

Ik geloof niet dat er iets goed is of fout. Kies wat bij je past, doe wat voor jou goed voelt. Je hoeft het niet te doen zoals anderen het doen. Maar denk er wel over na. Of denk er nog eens over na, zodat het wel een bewuste keuze is.

Valkuil

En: onderzoek je motieven. Want een valkuil is bijvoorbeeld dat je klanten te veel wilt geven. Omdat je bang bent dat ze anders ontevreden zijn of hun resultaten niet behalen. Of omdat jij denkt of wilt dat je klanten jou heel erg nodig hebben.

Hoe lang duren jouw coachgesprekken? Wil je dat met me delen? Ik ben benieuwd.