Jouw gedachten over geld

/

Dit is een checklist over jouw relatie met geld. Misschien heb je er nog nooit zo bij stilgestaan, maar hoe jij denkt over geld is bepalend voor de hoogte van je omzet en winst. Durf jij hoge tarieven te vragen? Werk je alleen met een uur-tarief? Denk je dat je alleen meer kunt verdienen als je harder gaat werken?

Zet achter elke stelling een cijfer: 1 nooit/niet waar, 2 soms/een beetje waar, 3, vaak/ best waar, 4, altijd/helemaal waar.

1. Ik zeg ja als klanten om een korting vragen.

2. Ik neem van te voren al aan dat een klant mijn prijs niet kan betalen.

3. Ik vind het moeilijk om over mijn prijs te beginnen.

4. Ik denk dat je alleen meer kunt verdienen als je veel harder gaat werken.

5. Als klanten een dienst willen ruilen dan zeg ik ja.

6. Voordat klanten erom vragen geef ik al korting.

7. Mijn tarief is lager dan dat van collega’s.

8. De prijs van mijn diensten is laag omdat ik denk dat de klant anders geen klant wordt.

9. Ik vind het lastig om nee te zeggen als een klant meer vraagt dan we hebben afgesproken.

10. Mijn omzet en winst groeien niet erg hard.

11. Ik geloof dat het niet goed is als je heel rijk wilt worden.

12. Mijn prijzen stijgen nauwelijks.

13. Ik ben niet financieel onafhankelijk.

14. Ik denk niet dat ik als zelfstandig ondernemer even veel kan verdienen als in loondienst.

15. Als klanten zeggen dat ze niet meer kunnen betalen dan begrijp en accepteer ik dat.

Hoe vaak scoor jij op voor jouw relevante vragen een 3 of hoger? Welke inzichten leveren deze test jou op? Hoe kan het je bedrijf helpen als jouw relatie met geld anders wordt?

In de Masterclass Je verdient meer dan je denkt hebben we het over jouw inzichten en gedachten over geld verdienen, over je tarieven, je aanbod, en je omzetdoel. Met als doel dat je bedrijf winstgevender wordt. Meer weten, stuur me een mailtje op info@janetvandijk.nl. Bellen kan natuurlijk ook!