Je kussentje

/

Een van mijn favoriete businesscoaches noemt het je fluwelen kussentje. Dat kussentje waar je lekker op kunt zitten zodat je niet voelt hoe hard de stoel is waarop je zit.

Dat kussentje is bijvoorbeeld je partner, een uitkering of een erfenis.

Zo zie je niet en voel je niet dat je zelf te weinig verdient.

Toen ik coach was geworden en met een mooie opleiding en prachtige plannen in mijn achterzak zat te wachten op klanten die niet kwamen, – niet vanzelf – toen besefte ik pas dat je ook een goede ondernemer moet worden als je een goede coach wilt zijn.

Misschien vind jij het lastig om te investeren in het ondernemerschap. Omdat je niet gelooft dat het je wat oplevert. Omdat je een enorme weerstand voelt. Omdat je geen geld in jezelf durft te steken, of omdat je denkt dat het vanzelf wel goed komt.

Maar WAT nou als dat fluwelen kussentje onder je vandaan wordt getrokken.

Of als je ergens diep van binnen enorm baalt dat je dat kussentje nodig hebt.

Tien jaar geleden ben ik gescheiden en ik ben nog elke dag blij dat ik financieel onafhankelijk was waardoor wij nooit gedoe hebben gehad over alimentatie, kosten voor de kinderen of andere geldzaken.

Bij mij gaan er allerlei alarmbellen af als ik vrouwen hoor zeggen dat ze niet zoveel geld hoeven te verdienen omdat ze een partner hebben met een goede baan.

Ik heb ook fluwelen kussentjes, die ik zelf heb verdiend, geregeld of gespaard. Eind december werd er onverwacht een kussentje onder mij vandaan getrokken. Net op de dag dat ik had besloten nogal een investering te doen in een businesscoach certificatieprogramma.

Ik slikte even en had nog een reden gevonden om mijn omzetdoel voor dit jaar te gaan halen.

Ik gun je dat jij dat ook haalt dat jaar. En meer. Ga met mij aan de slag en vindt een onderscheidend concept dat helemaal bij je past, waarmee je zichtbaar durft te zijn, en met een verdienmodel dat ervoor zorgt dat je al die kussentjes met een blij gemoed onder je vandaan kunt trekken.

Your playing small doesn’t serve the world.

Echt niet.