Hoe geruststellend is het

/

Toen de zin daar stond, alle letters precies op de plek waar ze hoorden, toen schoof ik mijn stoel tevreden achteruit. En ik las ‘m hardop voor.

Hoe geruststellend is het om loyaal te blijven aan je angst.

Mooi, dacht ik. En waar.

Het is dat het mijn eigen zin was anders had ik ‘m even hardop voorgelezen. Maar misschien deed ik dat per ongeluk toch.

Ik kwam erop omdat ik hou van ontregelen, terwijl andere mensen soms een beetje schrikken van dat woord. Zij houden niet zo van ontregelen, zij houden meer van geruststellende gedachten. Ik geloof niet zo in jezelf geruststellen. ‘Mwah, het is wel goed zo.’ ‘Ach, het is toch niet zo belangrijk voor mij.’

Jezelf geruststellen is helemaal als je precies bent op de plek waar je wilt zijn. Als je precies bent wie je altijd al wilde worden.

Als je als coach, tekstschrijver of andere ondernemer precies doet wat je altijd al wilde doen. Als je het inkomen hebt waar je van droomde. Als je favoriete klanten zich bijna vanzelf aanmelden. Als je van heel veel waarde kunt zijn, heel veel impact hebt.

Maar als het nog niet helemaal klopt, en je hebt al van alles geprobeerd, en je gelooft er niet meer zo in, of je weet niet wat je anders kunt doen, of hoe je je omzet kunt verhogen, want je werkt al zo hard en je doet al zo veel…dan.

Ja dan.

Als je verder wilt komen, als je wilt groeien, als je vooruit wilt, dan moet je anders kijken, anders denken, anders doen. Dan moet je ontregelen.

Ontregelen is een lastig woord, omdat het betekent dat je gaat veranderen, dat je een stap moet zetten. En wat we dan vaak voelen is angst of weerstand. De geruststellende verhalenmachine slaat onmiddellijk aan. ‘Het heeft geen zin.’ ‘Kan ik het wel?’ ‘Maar wie ben ik om hogere prijzen te vragen?’ ‘En ik ben gewoon niet zo’n ambitieuze ondernemer.’

Hoe geruststellend is het om loyaal te blijven aan je angst?

Ik help je graag als je als ondernemer een stap wilt zetten. Als je wilt nadenken over een concept, een goed aanbod, hoe je je kunt profileren, hoe je onderscheidend zichtbaar kunt zijn, hoe je je volledige potentie kunt benutten en van nog meer waarde kunt zijn voor jezelf, je bedrijf, je klanten en je dromen en doelen voor 2019, als je je omzetdoel wilt halen en liefst nog meer. Als je je volledige potentie wilt benutten.

Er zit meer in je dan je denkt.

Your playing small doesn’t serve the world.