Een onsje minder nieuws graag

/

Toen ik vanochtend onder de douche vandaan kwam, was het scherm van mijn telefoon opgelicht. Een nieuwsalert. ‘CBS vreest diepe recessie.’

Ik voelde de moed in mijn schoenen zakken. Toen kwam ik weer bij zinnen. En voelde ik een zekere vorm van eh, nou ja, ik was gewoon geïrriteerd. Waarom moeten we dit nu weten. Wat hebben we eraan om te weten wat het CBS vréést.

Wat is de nieuwswaarde van dit bericht.

Hoeveel mensen raken hierdoor nu al in hun eigen recessie. Echt, ik geloof zo dat de hele dag het nieuws volgens slecht is voor de geestelijke gezondheid. En je wordt heus niet naïef, dom, of een slechte burger als je je nieuwsconsumptie minimaliseert.

Kom er maar in Krishnamuti: ‘Angst ontstaat als het denken terugblikt op dingen die in het verleden gebeurd zijn of vooruitloopt op dingen die in de toekomst kunnen gebeuren.’

Ik zeg er nog meer over in mijn nieuwe podcast die morgen online komt en werd opgenomen voordat ik de CBS-nieuwsalert zag. Kan je nagaan.

En o ja, de nieuwsalerts ga ik uitzetten :-).